Duurzaamheid

Duurzaamheid

Onze weg naar
duurzaamheid

Bij Tapis Petit omarmen we duurzaamheid. Het is een heel breed begrip en wat bedoelen we daar nu eigenlijk precies mee? De VN heeft een duidelijke definitie van duurzame ontwikkeling opgesteld: Duurzaamheid is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, in gevaar te brengen’.

Duurzaamheid gaat over een juiste balans tussen de bekende 3P’s:  People, Planet en Profit. Het is belangrijk om verantwoord om te gaan met de natuurlijke leefomgeving. Bedrijven en productieprocessen spelen hierbij een belangrijke rol. Tapis Petit doet haar best om deze verantwoordelijke rol op zich te nemen. Onderstaand onze kernwaarden die we inzetten voor een duurzame én verantwoorden manier van produceren.
Gerecyled katoen

In onze nieuwe collectie introduceren wij gerecyled katoen in onze productieprocessen. Dit vermindert onze ecologische voetafdruk en helpt een circulaire economie te bevorderen. Hoewel de overgang geleidelijk verloopt, zijn we blij onze nieuwe collectie van gerecycled katoen te presenteren. Waarom doen we dit?

Katoen is een van de meest gebruikte grondstoffen in de textielindustrie, maar het traditionele productieproces ervan heeft aanzienlijke milieueffecten. Denk aan het waterverbruik en de chemische vervuiling. Door gerecyclede katoengarens te gebruiken, verminderen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar vermijden we ook het gebruik van nieuwe natuurlijke hulpbronnen.

We willen benadrukken dat deze overgang een geleidelijk proces is. Hoewel we streven naar het gebruik van gerecyclede katoengarens in al onze producten, bevinden we ons momenteel nog in een transitiefase. Dat betekent dat er ook nog vloerkleden zijn uit voorgaande producties waar nog geen gerecyled katoen is gebruikt.

Azo free & Non toxic dyes

Alle vloerkleden hebben veel mooie kleuren. Dat betekent dat de katoengarens geverfd moeten worden. Om dit goed te doen gebruiken ze tijdens het verfproces azo vrije en niet-giftige verfstoffen. Dit alles wordt gedaan volgens de Oekotex normering.

Vervolgens wordt het gebruikte water eerst volgens de zogenaamde Effluent Treatment Plant behandeld voordat het weer in het mileu wordt vrijgelaten.

Cone dying

Gedurende het verfproces worden alle garens geverfd op cones, dit in tegenstelling tot de vaak gebruikte ‘piece dying’.

Op deze manier verbruiken we veel minder water. Het water wordt daarnaast nog eens opnieuw gebruikt, maw we produceren met gerecycled water.

Fairtrade

Wij werken samen met door ons persoonlijk geselecteerde en geinspecteerde fabrikanten. Fair Trade is hierbij ons uitgangspunt.

We zorgen ervoor dat wij eerlijke prijzen betalen, maar ook dat de vakmensen eerlijk betaald krijgen en in goede en veilige omstandigheden werken.

Eco-Friendly

We gebruiken natuurlijke en duurzame materialen zoals katoen, wol en jute

Washable

De meeste van onze vloerkleden kun je zelf thuis wassen in de wasmachine. Op deze manier heb je langer plezier van je vloerkleed en dit maakt jouw aanschaf een duurzame aankoop.

Social responsibility

Wij respecteren de waarden en normen van onze Indische fabrikanten. Ook zorgen wij, door het betalen van een eerlijke prijs dat alle mannen en vrouwen die voor ons de vloerkleden maken eerlijke lonen betaald krijgen en goede werkplekken hebben.

Om dit alles te waarborgen moeten de fabrikanten ISO gecertificeerd zijn.

Recycled packaging

Alle vloerkleden zijn verpakt in gerecyled plastic

Zero waste

Alles processen blijven aan verandering onderhevig en steeds zullen we ons verder moeten verbeteren om nog beter voor onze planeet en toekomst te zorgen. Stap voor stap doen we ons best.